KomboMalino
KomboMalino werd gevormd door 5 bevriende muzikanten, die een binding hebben met Mechelen.
In verschillende bezettingen speelden de muzikanten al eerder samen in groepen als Nine-2-Twelve, Bossanouche, Boogaleo Band …
KomboMalino brengt lichte jazz, met invloeden van soul, funk en latin jazz, toegankelijk voor elk publiek.
Luc Strubbe
Luc Strubbe speelt al van 14 jaar gitaar. Eerst in rockgroepjes, maar toch ook al beïnvloed door jazz. Zijn eerste gitaarleraar, die ook les gaf aan Philippe Catherine, leerde hem Django Reinhardt kennen. Later volgde hij nog les bij Marcel Bossu.Samen met de Mechelse gitarist Paul Massy vormde hij jaren een duo.
In 2004 speelde hij samen met Walter Augustijnen en Ray King. Met Ray King musiceerde hij wekelijks . Leo Teughels kent hij al van toen ze twintigers waren en samen jamden in de begijnenzolder van Willy Donni.
Leo Teughels
Leo is een Mechels jazzmuzikant, sinds vele jaren actief in verschillende muziekgroepen.
Na enkele jaren Big Band opteerde hij voor de kleine formatie, waar hij zich ontplooide tot solist op de saxen (soprano, alto, tenor en bariton), alsook op de dwarsfluit en op de chromatische harmonica. Naast het jazzpodium brengt hij sfeervolle live muziek voor allerlei feestelijke aangelegenheden : aperitiefconcerten, huwelijksfeesten, bedrijfsfeesten, recepties in feestzalen van restaurants en hotels … en dit met verschillende muzikanten, in duo, trio, kwartet, kwintet.
Op de Jazz at Home festivals te Mechelen trad Leo een tiental keren op met verschillende muzikale formaties, in verschillende genres : traditionele jazz, manouche jazz, bossa nova, latin jazz, soul, funk en boogaloo … Door regelmatig op te treden met muzikanten van een jongere generatie blijft Leo inspiratie vinden, ook op 75 jarige leeftijd.
Brandon Saeyvoet
Brandon is meester in de Rechten, Diplomatie, Internationale Betrekkingen, Management en Toegepaste Economische Wetenschappen. Sinds 2015 heeft hij een eigen advocatenbureau in Antwerpen. Naast zijn dagtaken neemt hij toch nog de tijd om het Hammond orgel en de piano te bespelen. Hij haalt zijn inspiratie bij de legendarische Hammondspelers zoals Lonnie Smith, Jimmy Mc Griff, Jack Mc Duff en Jimmy Smith. Vandaar komt ook zijn voorliefde voor soul-jazz, funk en ska. Brandon speelde bij de Nederlandse Soul Snatchers en de Belgische Boogaleo Band. Bij formaties zonder bassist speelt hij de baspartij met de baspedalen van de Hammond.
Op piano speelt Brandon in verschillende jazzstijlen, met voorkeur voor latin, soul, acidjazz, Cubaanse muziek en boogaloo.
Nico Moureau
Nico Moureau is op jonge leeftijd begonnen op gitaar met enkele kameraden in een rockbandje. Later, bij gebrek aan een bassist, werd gitaar geruild voor bas. Door de jaren ervaring en lessen werd de muzikale kennis opgebouwd en speelt hij hoofdzakelijk bas, maar ook gitaar, in diverse formaties en stijlen. Via de vele contacten rolde hij in de Jazzmuziek, ontdekte het begrip “Jazz-Standards” en werd vaste bassist bij de Noord-Antwerpse jazzband “Plymouth”. Hij speelde ook in de soul & funk band “The Aztecs” met een blazerssectie uit de BoomBigBand. Zo kwam hij onrechtstreeks in contact met saxofonist Leo Teughels en na diverse formaties werd “Nine2Twelve” opgestart. Hieruit is nadien “KomboMalino” ontstaan. Momenteel is Nico ook bassist bij “Saxtaar” (Chloé Clover) en actief in een project rond jazz-zangeres Margaret Pryde.
Pieter Vandergooten
Pieter Vandergooten begon op 9-jarige leeftijd met drummen in de muziekacademie van Schoten bij Walter Mertens. Na enkele jaren privéles bij popdrummer Michael Schack kwam hij in contact met jazz bij Teun Verbruggen en Bruno Vansina.
Tijdens zijn studiejaren kreeg hij les van Garcia Morales, Pieter Bast, Stephane Galland, Dom Famularo, John Engels, etc. Hij studeerde af in 2006, in Brussel als Master in Music.
Speelt/speelde met Dirk Van der Linden, Hans Van Oost, Bruno Vansina, Andy Declerck, Dirk Schreurs, Roman Korolik, Carlo Nardozza, Janos Bruneel, Swa Mercelis, Pierre Anckaert, Peter Schneider, Steven Delannoye, enz.
Naast zijn eigen kwartet is hij ook actief in andere bands als sideman.
Marc en Grete Goovaerts-Smekens
Dit unieke pand, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw werd in 1472 aangekocht door de schuttersgilde van de Kolveniers. Na de godsdienstoorlogen werd het in 1591 in ere hersteld. De huidige eigenaars hebben het historische gedeelte uitgebreid met een contrasterende en tevens monumentale nieuwbouw, waar de optredens zullen plaatsvinden, met zicht op de mooie stadstuin.
Zogenaamd "Kolveniershuis", huis en ingang aan het schiethof der kolveniersgilde. Traditioneel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) door middel van muurankers gedateerd 1591.
Bak- en zandstenen dubbelhuis op zandstenen plint met rechts gedicht keldergat. Herstoken kruiskozijnen met onder meer vernieuwd materiaal op de begane grond. Oorspronkelijke kruiskozijnen onder dubbele ontlastingsboog op de bovenverdieping. Rechthoekig dakvenster met vernieuwde latei. Kleine rechthoekige deur voorzien van zandstenen negblokken en dito latei op consoles; bolkozijn als bovenlicht. Rij van onregelmatige zandstenen bollen (kanonballen?) tussen de bouwlagen en onder de steigergaten. Overhoekse muizentandfries onder de vernieuwde kroonlijst. (bron Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)