Het Onze Lieve Vrouwkoor, afdeling Vokalis, brengt samen met een jazzcombo de suite van Will Todd.
Todd werd geboren in de county Durham, bezocht de Durham School en trad toe tot het koor van de St. Oswald Church in Durham onder leiding van zijn koordirigent David Higgins. Daarna studeerde hij muziek aan de universiteit van Bristol. Hij is een ervaren jazzpianist en treedt regelmatig op met zijn trio.
Onder leiding van dirigent Jeroen Keymeulen nemen we u mee op een muzikale reis, met een repertoire samengesteld uit prachtige composities van de getalenteerde Britse componist Will Todd, afgewisseld met werken van Jussi Chydenius en David Dickau. Er is niet alleen zang want het koor wordt voor dit concert begeleid door een jazztrio dat ook puur instrumentaal het beste van zichzelf zal geven.
Het genre 'choral jazz', de leidraad van deze namiddag, is een vaak onderschat en onbemind genre van koormuziek. We hopen echter dat we u kunnen meeslepen in de wondere wereld van de jazzy akkoorden en swingende ritmes die we voor u zullen brengen.

Vokalis
Het Onze Lieve Vrouwkoor met de afdeling Vokalis staat voor het volwassenenkoor. Vokalis telt ongeveer zestig mannen en vrouwen die wekelijks samenkomen om samen te zingen en zo hun muzikale grenzen te verleggen. Ze doen dat door verschillende muziekstijlen te kiezen (van klassiek over jazz tot moderne koorbewerkingen) in allerlei talen.
Vokalis werkte samen met verschillende andere koren en muzikale ensembles en zette al heel wat mooie projecten op poten. Ze repeteren elke week met hun dirigent Jeroen Keymeulen en hun pianist/organist Wannes Vanderhoeven.

Jeroen Keymeulen
Dirigent Jeroen Keymeulen behaalde aan het Lemmensinstituut drie masterdiploma’s in de muziek: klassieke gitaar, kamermuziek en orkestdirectie. Om zich verder te bekwamen in koordirectie volgde Jeroen verschillende masterclasses. Sinds dan dirigeerde Jeroen verschillende koren en in november 2016 kwam hij terecht bij Vokalis. Hij combineert koordirectie met andere muzikale projecten.
Zo gaf hij les in het DKO en was hij directeur van verschillende academies.
Vandaag is Jeroen directeur van Koor & Stem vzw en wordt hij vaak gevraagd voor muziekstages.

Jonas Desmet
Jonas Desmet begon op 6-jarige leeftijd met zijn eerste pianolessen. Aan de muziekschool in Ieper volgende hij piano, klavecimbel en begeleidingspraktijk, waar hij ook improvisatie en akkoordenleer verder ontdekte. Vervolgens volgde hij les in de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut, om daarna ook verder te studeren op dezelfde campus aan de hogeschool in de klas van Jan Vermeulen. Intussen volgde hij terug les aan het conservatorium in Brugge, ditmaal voor jazz piano bij Christian Mendoza. Na een paar jaar werd het roer omgegooid en startte hij met de opleiding jazzpiano aan het conservatorium in Gent, waar hij les kreeg van Christian Mendoza en Erik Vermeulen. Gedurende zijn opleiding volgde hij ook masterclasses van onder andere Bobo Stenson, Bert van den Brink, Jozef Dumoulin, Jef Neve, Eric Legnini, John Ruocco,…
Jonas speelt momenteel als toetsenist bij Madame Blavatsky, Olga Jane en Keith Canvas. Daarnaast is hij ook actief als sessiemuzikant voor verschillende bands en producties. Tot slot is hij ook verbonden aan de muziekacademie “De Poel” in Gent, waar hij lessen jazzpiano en combo geeft.

Felix De Clerck
Hij is afkomstif van Brussel maar woont in Gent. Hij is bassist bij Ellie Bloom en Okkupeerder.
2016-2017 Koninklijk Conservatorium Brussel
2020 afgesturdeerd aan KASK & Conservatorium School of Arts, Gent

Simon Raman
Simon Raman is een rond Gent gesitueerd jazzdrummer. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent, waar hij les kreeg van onder andere Toon Van Dionant en Arnoud Gerritse, en aan het conservatorium van Antwerpen waar hij les kreeg van Teun Verbruggen.
Hij haalde op vele wedstrijden finales met diverse bands (oa B-Jazz international contest) en in 2014 werd hem de prijs ‘Beste Solist’ toegereikt op JazzContest Mechelen. Enkele projecten waar hij momenteel actief in is zijn ‘Steiger’, ‘Uma China’, 'Mòs Ensemble’, ‘Frie Maline’ en ‘MDCIV’.

