13

Genre
standards, latin, dixieland, jazzy pop

Saxtaar Quartet

Zij brengen een mix van jazzstandards, NO dixie, latin en pop met een jazz-randje.

groepsfoto Saxtaar

Jan Vergaelen

Geboortejaar
1958

Jan Vergaelen op 8 jarige leeftijd via privé lessen op sopraansax , twee jaar later volgde hij in de muziekschool van Mortsel vijf jaar notenleer en een klassieke opleiding op klarinet . 

Zijn grote liefde was echter de saxofoon. Jan speelde bij het Punaisen combo met Jan De Smet , Gery’s Bigband, Boom Bigband en speelde vast in het orkest van Gunther Neefs.

Hij  had optredens met Gene Summer, Conny Neefs, Frank Vaganée, Peter Hens , Helmut Lotti , Maurice Dean , Sofie……

Hij was ook actief in het blues circuit met de Dates ,The Regulators en met Roland . 

Hij speelde in dixieland ensembles en in verschillende covergroepen als de Aztecs, New Sensation , Nite Sprit etc .

tenorsax
klarinet
Jan Vergaelen speelt sax

Luc Strubbe

Geboortejaar
1948

Luc Strubbe speelt al van 14 jaar gitaar. Eerst in rockgroepjes, maar toch ook al beïnvloed door jazz. Zijn eerste gitaarleraar, die ook les gaf aan Philippe Catherine, leerde hem Django Reinhardt kennen. Later volgde hij nog les bij Marcel Bossu.Samen met de Mechelse gitarist Paul Massy vormde hij jaren een duo.

In 2004 speelde hij samen met Walter Augustijnen en Ray King. Met Ray King musiceerde hij wekelijks . Leo Teughels kent hij al van toen ze twintigers waren  en samen jamden in de begijnenzolder van Willy Donni.

gitaar
Luc Strubbe speelt gitaar

Nico Moureau

Geboortejaar
1953

Nico Moureau is op jonge leeftijd met gitaar begonnen samen met enkele kameraden in een rockbandje. Later, bij gebrek aan een bassist, werd gitaar geruild voor bas. Door de jaren ervaring en lessen werd de muzikale kennis opgebouwd en speelt hij hoofdzakelijk bas, in diverse formaties en stijlen. Via de vele contacten rolde hij in de Jazzmuziek, ontdekte het begrip “Jazz-Standards” en werd vaste bassist bij de Noord-Antwerpse jazzband “Plymouth”. Hij speelde ook in de soul & funk band “The Aztecs” met een blazerssectie uit de BoomBigBand waar hij saxofonist Jan Vergaelen leerde kennen. Nico speel(t)de ook in onder andere “Nine2Twelve” , “ BossaNouche,  “KomboMalino” en is actief in een project rond Margaret Pryde.

bas
Nico Moureau speelt basgitaar

Danny Arnouts

Geboortejaar
1957

Danny Arnouts uit Kontich kwam op 12-jarige leeftijd bij de drumband van Aartselaar, toen nog onder leiding van Jos Van den Eynde. Tot de oprichting van de muziekschool te Aartselaar, werden de beginselen van de notenleer hem bijgebracht door meester Marivoet. Omdat er in de muziekschool toen geen klas slagwerk bestond, hield hij het na 2 jaar voor bekeken. Dit belette hem niet in het orkest van de Xaverianen een vaste stek te veroveren tussen de andere slagwerkers. Toch heeft hij, om zich te vervolmaken, een 3-tal jaren privé-drumles genoten bij Cel de Cauwer (ex Pebbles drummer).


In 1994 volgde hij Jos Van den Eynde op als instructeur van de drumband. Verschillende jaren was Danny, ook als drummer, actief bij o.a  The Scarfs, The Young Ones, The King Of Belgiumband en Big Band Swing And Soul. Hij trad ook meerdere malen op als gastdrummer van The Red River Band en Bliss.

Momenteel drumt hij bij het jazzcombo Spinning Blue.

drums
percussie
zang
Danny Arnouts speelt drums

Marc en Grete Goovaerts-Smekens

Sint-Jacobstraat 62, Mechelen

Dit unieke pand, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw werd in 1472 aangekocht door de schuttersgilde van de Kolveniers. Na de godsdienstoorlogen werd het in 1591 in ere hersteld. De huidige eigenaars hebben het historische gedeelte uitgebreid met een contrasterende en tevens monumentale nieuwbouw, waar de optredens zullen plaatsvinden, met zicht op de mooie stadstuin.

 

Zogenaamd "Kolveniershuis", huis en ingang aan het schiethof der kolveniersgilde. Traditioneel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) door middel van muurankers gedateerd 1591.

Bak- en zandstenen dubbelhuis op zandstenen plint met rechts gedicht keldergat. Herstoken kruiskozijnen met onder meer vernieuwd materiaal op de begane grond. Oorspronkelijke kruiskozijnen onder dubbele ontlastingsboog op de bovenverdieping. Rechthoekig dakvenster met vernieuwde latei. Kleine rechthoekige deur voorzien van zandstenen negblokken en dito latei op consoles; bolkozijn als bovenlicht. Rij van onregelmatige zandstenen bollen (kanonballen?) tussen de bouwlagen en onder de steigergaten. Overhoekse muizentandfries onder de vernieuwde kroonlijst. (bron Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)

voorgevel woning Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
tuin bij Goovaerts-Smekens
keuken bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens