Vagos Kwintet
Vagos Kwintet is de nieuwe groep van gitarist en componist Casimir Ostyn. De groep werd opgericht in het najaar van 2023, en bouwt verder op eerdere samenwerkingen van Casimir met saxofonist Dieter Vaganée.
De muziek, die geankerd is in de traditie, kan ondergebracht worden onder melodieuze, moderne, jazz. Het repertoire omvat een harmonieuze mix van sfeervolle, rustige nummers en meer energieke en avontuurlijke stukken.
Vagos Kwintet speelde o.a. op Leuven Jazz en op het Luisterplein op de Gentse Feesten, en nam een demo op in de lente van 2024. In het najaar van 2025 staat de opname van hun eerste full album gepland, waarvan ze het repertoire zullen brengen op Jazzathome.


Dieter Vaganée
Dieter Vaganée werd geboren in 1990. Hij is opgegroeid in een familie van muzikanten, zijn ooms en zijn vader spelen allemaal blaasinstrumenten. Ze fascineren hem en vanaf zijn tiende kiest hij de altsaxofoon als instrument. Hij bezoekt dan met zijn vader de harmonie van Mechelen. Tegelijkertijd nam hij deel aan de Mechelse Muziekschool en studeerde klassieke saxofoon bij Rudy Haemers. Heel jong ontwikkelde hij een grote belangstelling voor jazz. Dit leidde hem op zijn zestiende naar het Conservatorium van Mechelen, waar hij les kreeg van Tom Mahieu. De passie voor muziek verlaat hem niet. Hij besluit zijn studie en muziekervaring voort te zetten. Hij beëindigde de muzikale humaniora in Antwerpen onder leiding van Bart Defoort. Vervolgens bracht hij twee jaar door bij het Lemmens Instituut, onder leiding van Frank Vaganée en ging toen naar het Conservatorium van Antwerpen om lessen bij te wonen bij Ben Sluijs.

Casimir Ostyn
Casimir Ostyn begon met gitaar spelen op 8-jarige leeftijd. Zijn eerste gitaarleerkracht, Wim van Holderbeke, leerde hem de basisprincipes van de gitaar en liet hem kennismaken met een brede waaier aan muziek.
Op 18-jarige leeftijd besloot Casimir zich in te schrijven aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij een masteropleiding jazzgitaar volgde bij Peter Hertmans. Daarna volgde hij een bijkomende bacheloropleiding klassieke gitaar bij Roland Broux.
Tegenwoordig is Casimir werkzaam als gitaarleerkracht en is hij actief in verschillende muzikale projecten als leider of sideman.

Tim Eysackers
Tim Eysackers begint aan zijn master op het Lemmensinstituut in Leuven bij Ron van Rossum, na onder andere op de kunsthumaniora van Antwerpen ook van Ewout Pierreux les gevolgd te hebben.
Voorts krijgt hij les van Frank Vaganée, Dré Pallemaerts en Peter Hertmans.
Met een voorliefde voor jazz, gospel en klassieke muziek is hij helemaal gefocust op zijn vak.


Olivier Wéry
Drummer Olivier Wéry studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven in 2003. Zijn eerste leraar was Kris Duerinckx, in de Jazzstudio Antwerpen, daarna Stephane Galland, Dré Pallemaerts en Billy Hart.
Hij had het genoegen om te spelen met de besten onder de Belgische muzikanten zoals : Fabien Degryse, Robin Verheyen, Chris Mentens, Bart Defoort, Steven Delannoye, Jean Paul Estievenart, Steve Houben, Jef Neve, Christian Mendoza, Pascal Mohy, Free Desmyter, Nicolas Kumert, om er enkele te noemen.
Naast drummen componeerde Wery verschillende werken op computer (www.mefune.be), alsook de soundtrack voor de talrijke bekroonde 3D-film “Mouse For Sale” (Wouter Bongearts).
Huidige projecten : Eve Beuvens “EGO”, “Timeless”, “Witchunt”,“Alain en Rene soundscape project”, Hugo Jacquet's “Alien Groove Machine”, Graham Walker trio, “Mohito”...
Hij is leraar in de Muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe en de Muziekacademie van Zaventem.

Den Breckpot
Dit gebouw kent zijn oorsprong in de 14de eeuw, werd in de 16de eeuw bewoond door een handelaarsfamilie en kreeg de naam 'Den Drake'. Vanaf 1943 bewoonde de familie Breckpot het gebouw. Sinds 2007 is de familie Gybels de nieuwe eigenaar van dit historisch pand.
Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.
We verwelkomen U op de eerste verdieping in ' Jonge Kruisboog', de grootste zaal; zij wordt gekenmerkt door de prachtige lichtinval en het mooie zicht op de vernieuwde Korenmarkt. Deze sfeervolle gerenoveerde gildezaal combineert authentieke 18de eeuwse elementen met moderne materialen en doet zowel dienst als receptie-ruimte, vergader- of feestzaal met een capaciteit van 60/120 personen.
Er is een lift voorzien tot deze grote zaal.




